Udruga Dani Neretve u Zagrebu | Održani 7. Dani Neretve u Zagrebu
248
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-248,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Održani 7. Dani Neretve u Zagrebu

Jučer su u Zagrebu završeni 7. Dani Neretve, koji su započeli u petak, 12. listopada okruglim stolom u Hotelu International s temom “Neretvanska vinogorja – Neretva i Komarna”. O temi vinogradarstva izlagali su cijenjeni stručnjaci prof.dr.sc. Davor Romić, Josip Volarević, mag.ing.agr. i Emanuel Tutek, mag.oec. Nakon, okruglog stola večer se nastavila uz KUD-a Ploče, klapu Neretvanke, klapu Mindel i neizostavni glazbeni sastav Larus, te poznate neretvanske delicije – žabe i jegulju. Tijekom cijele večeri u predvorju hotela bile su izložene fotografije ušća i doline Neretve, naše pločanske fotografkinje Andriane Nikolac.

Dani Neretve su nastavljeni i u subotu predstavljanjem KUD-a Ploče i klape Mindel na Zrinjevcu, a završeni su u dupkom ispunjenoj maloj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinki, gdje je odigrana predstava “Pomutnja” Metkovskog amaterskog kazališta.

Atmosfera je bila sjajna tokom cijelog vikenda, Neretvani i njihovi gosti odlaze prepuni pozitivnih dojmova te redom najavljuju povratak na Dane Neretve i sljedeće godine.

I ove je godine naglasak na doniranju prikupljenih sredstava u humanitarne svrhe, kao i podjeli mandarina pučkim kuhinjama, Caritasu i Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, te ovim putem Institut za promociju i razvoj doline Neretve potiče za pomoć u liječenju Dore Arapović, članice KUD-a Metković, koja boluje od teške bolesti. U liječenju možete pomoći uplatom na račun: HR83 23600003245277436.

Ponosni sponzor 7. Dana Neretve u Zagrebu